Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Нікополі затримали айтішника, що поширював вірус "Petya.A"

На території Дніпропетровської області був затриманий 51-річний чоловік, який займався розповсюдженням в мережі Інтернет вірусу "Petya.A".

Як повідомили в кіберполіції, чоловік мав свій аккаунт на одному з файлообмінних серверів. Коли в червні вірус атакував багато державних і приватних компаній, айтішник його завантажив на цей файлообмінник. У соціальних мережах виклав відео, в якому детально розповів про те, як його можна завантажити на свої комп'ютери. Посилання, по якому можна скачати вірус, він розмістив в коментарях.

Цим скористалися нечесні підприємці, які спеціально заносили вірус на свої комп'ютерні пристрої, щоб цілком "легально" втратити інформацію на комп'ютерах, якими зацікавилися поліцейські. Таким чином підприємці намагалися приховати деталі ведення своєї діяльності і уникнути штрафів від держави.

Кіберполіцією вже встановлені компанії і організації, які скористалися ситуацією, і спеціально завантажили цей вірус на свої комп'ютери. Зараз правоохоронці займаються притягненням їх начальства до відповідальності. Всього вірус скачували чотириста разів. У Нікополі в квартирі підозрюваного було проведено обшук. Комп'ютерна техніка, яка містить вищевказаний вірус, вилучена. Все вилучене направили фахівцям для дослідження. Факт зареєстрований в ЄРДР.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь