Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Археологи знайшли поховання скіфської амазонки на Дніпропетровщині

Українські археологи під час розкопок скіфського кургану в Дніпропетровській області виявили цікаве поховання. У могилі знаходилися останки скіфської дівчини і коня. На думку археологів, вона загинула в бою. Про знахідку стало відомо днями від Асоціації виробників феросплавів. У повідомленні зазначено, що розкопки проводилися на території, що належить Петровському комбінату.

Археологи займалися дослідженням скіфських курганів, які датуються четвертим століттям до н. е. На Дніпропетровщину експедиція прибула під керівництвом Сергія Поліна, відомого фахівця з історії сарматів і скіфів. Він розповів, що могила була знайдена в останні дні експедиції. Свого часу її не встигли розграбувати, тому на поверхню фахівці підняли не тільки залишки молодої дівчини і коня, а й прикраси (намисто і браслет), невелику за розмірами амфору, чашу, а також сагайдак, в якому знаходилися стріли. Всі ці знахідки дозволили археологам говорити про те, що дівчина була амазонкою. Швидше за все, вона загинула під час бою, зазначив Сергій Полін.

Раніше в скіфських курганах, розташованих поруч з Петровським комбінатом були знайдені прикраси з золота і глини, залишки скіфів (дітей і дорослих), наконечники від стріл, зроблені з бронзи, горщик і амфора.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь