Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Тернопільщині зафіксовано спалах вірусу Коксакі

У місті Чортків Тернопільської області у 73 дітей у віці від 2 до 10 років діагностували ентеровірусну інфекцію, зокрема вірус Коксакі А і В. Епідеміологи називають захворювання некерованим, адже ліків від нього немає. Про стан хворих і про ситуацію в місті інформують місцеві ЗМІ з посиланням на Чортківський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Як повідомляється, з початку серпня в місті спостерігається зростання захворюваності на цю недугу. Хвороба у маленьких пацієнтів протікає в легкій формі. Рід ентеровірусних включає вірус гепатиту А, поліомієліту, Ехо вірус, а також вірус Коксакі А і В. Лабораторні дослідження тернопільських фахівців показали, що в місті переважно циркулюють віруси Коксакі. При цьому медики зазначають, що поодинокі випадки інфекції зустрічаються і в інших населених пунктах Тернопільської області. Більшість пацієнтів скаржаться на підвищену температуру тіла, загальну слабкість, висип на долонях, ступнях і на почервоніння горла.

З метою припинення розповсюдження ентеровірусної інфекції раніше адміністрація міста Чортків прийняла рішення закрити всі дошкільні навчальні заклади для проведення в їхніх помешканнях дезінфекції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь