Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Львові двоє немовлят опинилися в реанімації через коклюш

У Львові двоє новонароджених малюків віком 1,5 і 2 місяці опинилися в реанімації через захворювання на кашлюк. Малюки не були щеплені від небезпечної недуги. Дану інформацію оприлюднили місцеві ЗМІ з посиланням на головного епідеміолога Львівщини Наталію Тімко.

Як повідомляється, малюки живуть в різних районах міста. Про те, де 1,5-місячна дитина могла підхопити інфекцію невідомо, адже в родині маленького пацієнта ніхто не хворів, а батьки регулярно гуляли з новонародженим на свіжому повітрі і дотримувалися правил гігієни. У сім'ї, де проживає 2-місячна дитина, на коклюш захворіла 3-річна сестра малюка, яка також не була щеплена.

В обох сім'ях не відразу зрозуміли, що немовлята захворіли саме на кашлюк. Деякий час батьки лікували малюків самостійно, думаючи, що у них звичайне ГРЗ. Дітей госпіталізували, коли їм стало набагато гірше.

На даний момент немовлята перебувають під наглядом медиків відділення реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні. Їх стан здоров'я оцінюють як важкий, проте наголошується, що малюки дихають самостійно.

Згідно з відомостями обласного лабораторного центру, за 7 місяців в регіоні небезпечним захворюванням захворіли 166 осіб, 95% з яких діти. Серед усіх хворих майже 93% не були щеплені. А в кінці липня поточного року на Львівщині коклюш забрав життя 2-місячної дитини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь