Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Києві з'явиться свій острів Пасхи

Незвичайний арт-об'єкт з'явиться в Дніпровському районі української столиці. Про власний острів Пасхи в Києві розповіли представники району на офіційному сайті.

Згідно з наданою інформацією, в Дніпровському районі української столиці приступили до створення власного острова Пасхи, який славиться своїми моаї - кам'яними статуями, зробленими з спресованого вулканічного попелу. Згідно з повір'ям, такі статуї мають надприродну силу предків першого короля острова - Хоту Матуа. Всього на острові в Тихому океані налічується близько 900 моаї.

У Дніпровському районі мають намір створити три гігантські статуї. Своєрідні моаї будуть розташовані на «трикутнику» поблизу території парку «Перемога». Крім арт-об'єктів для киян і гостей міста висадять квітник із злакових трав, який прикрасить простір навколо моаї.

Творці статуй відзначають, що висота самої інсталяції складе 3 метри, найменший арт-об'єкт буде досягати 1,7 метра. На даний момент вже виготовлені каркаси моаї, на їх виробництво пішло близько місяця. Дані конструкції наповнять декоративним камінням, всього на наповнення статуй планують витратити близько 4 кубічних метрів таких каменів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь