Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Всесвітній Універсіаді Україна завоювала 36 медалей

На Всесвітній літній Універсіаді, яка проходила в Тайбеї, українські спортсмени завоювали 36 медалей, серед яких 12 золотих. У загальнокомандному рейтингу Україна посіла 6 місце серед 140 держав. Зустрічали земляків після тринадцятигодинного перельоту представники Міністерства освіти і науки, а також родичі і друзі спортсменів.

На XXIX Універсіаді українцям вдалося перевершити результат, який вони показали в 2015 році, перевищивши його на 5 медалей. Цього року спортсмени отримали 12 золотих, 11 срібних і 13 бронзових медалей. Дані результати дозволили Україні зайняти 6 місце в загальнокомандному заліку.

Всього від України брали участь 170 студентів-спортсменів, які представляли 14 видів спорту. Найбільшу кількість нагород зібрав донеччанин Олег Верняєв, на його рахунку одне «золото», три «срібла» і ще одна «бронза». В останній день змагань епічно здобула золоту медаль Оксана Окунєва за стрибки у висоту, а також команда з художньої гімнастики за вправи з трьома мечами і трьома обручами.

За досягнення українські спортсмени отримають від уряду грошову винагороду (за «золото» - 20, «срібло» - 15, «бронзу» - 10 тисяч гривень).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь