Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні сигарети коштуватимуть по 90 гривень за пачку

Сьогодні, 18 вересня, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який обумовлює підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби. Згідно з документом, до 2025 року ставка акцизного збору на зазначений товар наблизиться до європейського рівня, таким чином вартість однієї пачки сигарет складе 90 гривень.

Ініціатором даного законопроекту є прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Варто відзначити, що в даний момент текст документа ще неопублікований на сайті парламенту, проте раніше його оприлюднили в Міністерстві фінансів.

Передбачається, що податкове навантаження на тютюнові вироби буде поступово підвищуватися до європейських показників. Так, ставка акцизу до 2025 року виросте з діючих в даний час 21 євро до 90 євро за одну тисячу сигарет. Згідно з попереднім прогнозом подорожчання сигарет почнеться в 2018 році (на 8,1%) і додатково на 20%, а після акцизний збір буде додавати по 20% кожний наступний рік.

Фахівці вирахували, що при такому податковому навантаженні до 2025 року вартість пачки сигарет для звичайного споживача складе 90 гривень (виходячи з сьогоднішнього курсу гривні). Відзначається, що в разі, якщо законопроект приймуть, вже в наступному 2018 році сигарети подорожчають приблизно на 7 гривень.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь