Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні вступив в силу закон про освіту

З сьогоднішнього дня, 28 вересня, в Україні вступає в силу закон «Про освіту», який передбачає 12-річну освіту в школах і підвищення ролі державної мови.

Головною особливістю закону є те, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах країни стає українська мова. Однак відразу слід зазначити, що відповідно до навчальної програми можуть викладатися кілька дисциплін двома або більше мовами.

Також зазначається, що особи, які належать до національних меншин, мають право навчатися рідною мовою поряд з державною в окремо створених групах (класах) навчально-виховних установ. Представники меншин, які приступили до навчання до 2018 року, продовжують навчання за старими нормами, проте зі збільшенням кількості дисциплін, які будуть викладатися українською мовою (поступово).

Варто зазначити, що закон передбачає 12-річну середню освіту (4 роки - початкова освіта, 5 років - базова середня, і 3 роки - профільна середня освіта). До слова, старші класи школи (профільна середня освіта) будуть двох напрямків - професійні і загальноосвітні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь