Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У космос запустять ракети, створені за участю України

У листопаді поточного року мають намір запустити в космос три ракети, які були створені за участю України. Дану інформацію опублікував Аерокосмічний портал України, посилаючись на західних колег.

Згідно з оприлюдненими даними, вже в листопаді 2017 року планується запуск трьох ракет-носіїв, які були створені за участю України. Відзначається, що запуск ракетоносія Вега заплановано на 8 листопада, Антарес - 10 листопада, а дата запуску Зеніт зараз невстановлена.

Варто відзначити, що маршовий двигун європейської ракети-носія легкого класу Вега розроблений і виготовлений держпідприємством "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля" (Дніпро). В рамках даної програми цей запуск буде одинадцятим, і третім в цьому році.

Крім того вказується, що основну конструкцію першого ступеня американського ракетоносія класу Антарес створили співробітники українських підприємств космічної галузі, зокрема "Конструкторського бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля" і   "Виробничого об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова" (обидва підприємства розташовані в місті Дніпро), а також за сприяння підприємств Хартрон-ЮКОМ (Запоріжжя), Хартрон-АРКОС (Харків), Чезара, Рапід (Чернігів) та інших.

Що стосується ракети-носія Зеніт, то вона розроблена інженерами КБ "Південне", а виготовлена ​​на потужностях машинобудівного заводу ім. Макарова. До слова, дана ракета є однією з найуспішніших в світі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь