Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Громадян України будуть ідентифікувати за допомогою цифрового підпису

Верховна Рада України прийняла закон, який передбачає ідентифікацію громадян за допомогою електронного цифрового підпису Mobile ID і Bank ID. Про це розповів Олександр Данченко, глава Комітету з питань інформатизації та зв'язку.

Даний законопроект «Про електронні довірчі послуги» дозволить Україні приєднатися до єдиного цифрового ринку Європи. При цьому наголошується, що прийняття даного документа максимально наблизить законодавство України в сфері електронних довірчих послуг до європейських стандартів, що є великим стрибком в інтеграції економіки української держави з економікою Євросоюзу.

Глава комітету повідомив, що основними нововведеннями законопроекту стало чітке розмежування органів влади, прозоре надання статусу постачальника довірчих послуг електронного зразка, впровадження та апробація процедури незалежної оцінки відповідності для надання послуг, а також можливість використовувати національні та міжнародні стандарти. Законопроект набуде чинності через рік з дня його публікації. Передбачається перехідний період для бізнесу.

Данченко також зазначив, що в минулу п'ятницю міністри Євросоюзу підписали угоду, що створює єдиний цифровий ринок до 2018 року, що передбачає 60 мільярдів євро інвестицій у розвиток інфраструктури та цифрових послуг, де частка України може скласти 5-6 мільярдів доларів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь