Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Чернігівщині людей з психічними розладами лікують малюванням

Сьогодні, 10 жовтня, у всьому світі відзначається День психічного здоров'я. За статистикою МОЗ кожен 3 українець протягом свого життя потребує допомоги психіатра. У Чернігівській обласній психоневрологічній лікарні для пацієнтів організовані заняття з арт-терапії, які допомагають людям навіть з важкими формами психічних розладів розкритися і проявити свою творчу особистість.

Як стверджують співробітники даного медзакладу, перед собою ставлять завдання - знайти ключ до кожного, адже багато пацієнтів «закрилися». Арт-терапевти за допомогою кистей і фарб допомагають хворим не ховати свої страхи або якісь негативні сторони, а шукати підхід до себе і розкривати свою творчу особистість, що в майбутньому сприятиме поверненню їх до зовнішнього світу.

Також наголошується, що такі арт-заняття проводять для пацієнтів, які вже пройшли медикаментозне лікування, і шукають власну стежку до повного одужання.

«Зараз мені дуже подобається малювати. До цього я тримав кисть в руках у школі, коли предмет образотворчого мистецтва був обов'язковим. Зараз цей процес покращує моє самопочуття, допомагає зібратися з думками », - розповідає один з пацієнтів психоневрологічної лікарні Едуард.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь