Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Одесі стрімко поповнюється колекція муралів

У місті Одеса стрімко розростається колекція незвичайних картин, полотнами для яких служать стіни будинків. Такі сучасні твори мистецтва називаються муралами. Так, одеські вулиці вже прикрашають сім муралів: два на Французькому бульварі, два на Тираспольській вулиці, і по одному на спуску Маринеско, Косівській і Сегедскій вулицях. Кожен з таких арт-об'єктів несе в собі сенс і розповідає свою історію.

До холодів в Одесі обіцяють створити ще 3-5 муралів. В рамках створення нового туристичного маршруту Odessarium над своєрідними картинами будуть працювати не тільки українські художники-муралісти, а й їхні колеги зі світовими іменами. Так, в Одесу приїдуть митці з Барселони і Лондона.

Представники муралістів відзначають, що навіть в зимовий період вони не будуть сидіти, склавши руки - за цей час планується підібрати поверхні, створити портфоліо арт-об'єктів, а також провести переговори з художниками.

До слова, останній з муралів, створення якого завершили 12 жовтня, з'явився на вулиці Сегедскій, 5. Художниця з Великобританії Анастасія Білоус працювала над картиною чотири дні. За її словами, в муралі дівчина відобразила своє бачення Одеси - портове місто, в якому живуть досвідчені моряки, і саме один з них разом з папугою зображений на стіні будинку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь