Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Дніпро випустять більше 4 тонн молодої риби

У середу, 1 листопада, в Києві на набережній Гідропарку пройде яскравий і масштабний захід з зариблення річки Дніпро. Дану інформацію оприлюднили організатори в соціальних мережах.

Як повідомляється, згідно з рекомендацією вчених, в столичну акваторію Дніпра випустять більше 4 тонн молодих рослиноїдних видів риби для більш природної біологічної меліорації. Зокрема річку населять товстолобики, коропи та білі амури.

При цьому організатори відзначають, що ключовою подією стане випуск 1 тонни молодої щуки, так як цей місцевий хижак з кожним роком все рідше зустрічається в дніпровських водах. Основною причиною зникнення щуки в річці є колишня слава Дніпра - рибалки з усієї України з'їжджалися до берегів річки, щоб виловити цього хижака.

Крім того, організатори розповіли, що зариблення столичної акваторії стало можливим завдяки Міжнародному Благодійному Фонду охорони навколишнього природного середовища України, який виділив необхідні фінансові кошти для проведення цього заходу. До слова, участь в масштабній події візьмуть представники Міністерства екології, Агентства рибного господарства, столичний рибоохоронний патруль і інші, а особливими гостями стануть представники Посольства Китайської Народної Республіки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь