Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Юна українка стала другою ракеткою світу

Українська спортсменка Марта Костюк посіла друге місце в рейтингу юніорів Міжнародної федерації тенісу, піднявшись на одну сходинку в списку ITF. Дана інформація була опублікована на офіційному сайті тенісної організації.

Так, просування українки стало можливим завдяки перемозі в Підсумковому Мастерсі юніорів, який проходив в місті Ченду (Китайська Народна Республіка), де 15-річна киянка розгромила суперницю з Колумбії. Таким чином, дівчина встановила особистий рекорд, поступившись лише на 40 очок в світовому рейтингу американській тенісистці Уїтні Осуігве, яка в даний момент є чемпіонкою «Ролан Гаррос» серед юніорів.

Як відзначили у «Великому тенісі України», вище Марти Костюк в юніорському рейтингу так високо вдавалося утриматися тільки Катерині Бондаренко (в 2004 році) і Еліні Світоліній (в 2010 році), які були першими ракетками даного рейтингу в категорії «дівчата до 18 років» .

Примітно, щоб обігнати головну суперницю з США, і тим самим стати першою українкою, яка завершить рік на верхньому рядку рейтингу, Марті необхідно дійти як мінімум до фіналу одного з майбутніх турнірів вищої категорії в США (Orange Bowl) або в Мексиці (Abierto Juvenil Mexicano ), або ж завоювати титул в зазначених країнах на Yucatan Cup або Eddie Herr. Сумна новина полягає в тому, що Марта Костюк на даний момент відсутня в списках-заявках всіх цих змагань, на відміну від американської тенісистки Осуігве.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь