Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні ввели санкції проти великого імпортера антрациту

На вимогу Служби безпеки України Міністерство економічного розвитку і торгівлі ввело заборону на здійснення торгівлі з російською вугледобувною компанією «Южтранс» та іншими організаціями РФ. Відповідні накази відомства (№1583-17 і №1582-17 від 30 жовтня) були оприлюднені на офіційному сайті міністерства.

Згідно з поясненням до документів, дані тимчасові обмеження на ведення зовнішньоекономічної діяльності на території української держави з іноземними суб'єктами господарської діяльності пов'язані з проведенням дій, які можуть зашкодити економічній безпеці України.

Так, серед 18 компаній, що опинилися в списку санкцій, виявилася і найбільша компанія по імпорту антрациту «Южтранс», головний офіс якої знаходиться в Ростові (РФ). По закінченню 40 днів після публікації даного документа санкції наберуть чинності і «Южтрансу» буде заборонено торгувати з підприємствами, які знаходяться на території України.

Варто зазначити, що в даний момент вітчизняні ТЕС і ТЕЦ відчувають гострий дефіцит вугілля антрацитної групи, так як основні поклади «чорного золота» знаходяться на непідконтрольній уряду території Донбасу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь