Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні готуються до приходу зв'язку 4G

На території України оголосили про перший конкурс на отримання частот мобільного зв'язку «четвертого покоління». Про це інформує джерело з посиланням на основних мобільних операторів України.

Як повідомляється, мобільний зв'язок 4G може з'явитися у великих містах країни вже навесні 2018 року, імовірно в квітні. До слова, зараз не вказується яким саме населеним пунктам пощастить, проте точно відомо, що в список потраплять Київ і Одеса. В інших українських містах мобільний зв'язок «четвертого покоління» запустять в липні наступного року. Коментуючи ситуацію з маленькими містами і селищами, представники мобільних операторів відзначають, що там ще довго не буде 4G.

Крім того, вказується, що минулого тижня Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, оголосила про проведення конверсії і видачі відповідних ліцензій для частот в діапазоні 1800 МГц. Цей крок став першим до проведення тендеру на дозвільні документи для зв'язку нового покоління. Основні оператори (Київстар, Lifecell і Vodafon) підтвердили намір брати участь в тендерах на отримання частот 4G.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь