Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Українські яблука зайняли свою нішу на європейському ринку

В останні кілька тижнів навколо українських яблук ходило багато чуток, які були далекі від реальності через сформований стереотип про те, що шлях до європейського ринку Україні перекрила Польща - найбільший виробник яблук в Європі. При цьому український продукт звинувачували і в поганій якості, однак всі ці аргументи виявилися лише надуманими.

Так, днями в соціальній мережі Facebook оприлюднили фотографії, на яких підтверджується присутність українських яблук на полицях ASDA (одна з найбільших і провідних торгових мереж Великобританії). До слова, за цим фактом стоїть  тривала і копітка робота команди фахівців, які стрімко просувають Україну на європейському ринку.

Відзначається, що переговори з вказаною торговельною мережею почалися ще в 2015 році. Тоді організації, що займаються експортом, приступили до вивчення ринку Великобританії по поставкам баштанних, гарбузів та дині. Звичайно ж, не всі поставки були вдалими, проте на помилках фахівці і вчилися. При цьому до продукції висувалися колосальні вимоги, прописані на 12 сторінках договору. Наприклад, крім сертифікату Global Gap, від яблук були потрібні і такі специфічні показники як калібр плодів, забарвлення та інше.

Головним викликом став тест на наявність пестицидів, що проводиться в незалежній лабораторії Великобританії. Результат - українські яблука повністю безпечні, а за якістю кращі, ніж польські.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь