Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Соціальні служби України взялися визначати законність статусу матерів-одиначок

В Україні почастішали випадки перевірок умов життя жінок, які отримують соціальну допомогу, як матері-одиначки. Способів таких перевірок багато.

Як відомо, в даний час допомога видається не всім матерям-одиначкам. Вона надається тільки тим, у кого недостатнє матеріальне забезпечення. Тому члени спеціальної комісії департаменту соцзахисту приходять додому і перевіряють, чи не розкішна у самотньої жінки з дитиною квартира, обстановка та інше. Крім цього, опитуються сусіди, двірники, дільничні. Одне з головних питань, яке цікавить комісію: чи не з'являється в квартирі чоловік? Якщо з'ясовується, що насправді мати-одиначка живе з батьком своєї дитини або він матеріально бере участь в її утриманні, порушується кримінальна справа. Жінка постає перед судом. Крім повернення грошових коштів, отриманих в якості допомоги на утримання дитини, матері-одиначці можуть призначити кримінальне покарання - за шахрайство, підробку документів. Як правило, від виконання покарання жінки звільняються за амністією.

Найчастіше подібні ситуації в 2018 році мали місце в Сумській, Черкаській, Донецькій, Чернігівській, Житомирській областях, а також на Закарпатті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь