Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Києві археологи розкопали залишки унікальної стіни ХІІ століття

В українській столиці група археологів на території Києво-Печерської Лаври розкопала залишки і фундамент унікальної стіни, яка була зруйнована ханом Батиєм в 1240 році під час облоги Києва. Відповідна інформація надійшла від завідувача сектором археології та заповідника археолога Сергія Тараненка.

За його словами, стіни і фундамент виявленої стіни складаються з валунів різних форм і розмірів, а також уламків плінфи (тонкої обпаленої цегли) і невеликих уламків колотих каменів. Археологи відзначили, що побудували вказаний об'єкт в кінці ХІІ століття навколо «верхньої» Лаври. Так, виявлена ​​знахідка є частиною стіни, яка простояла близько 150 років, до навали монголо-татар і взяття Києва в 1240 році. До слова, ще в 1951 році на території заповідника Києво-Печерської Лаври проводилися розкопки з пошуку фундаменту стіни ХІІ століття під керівництвом відомого українського археолога Володимира Богусевича.

Крім того Титаренко розповів, що в планах - зробити експозицію, яка буде включати залишки фортифікаційних стін, що використовувалися для підвищення ефективності застосування зброї і військової техніки, а також, можливо, створити інформаційний центр.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь