Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні з'являться платні дороги

Незабаром на території України з'являться платні дороги. Вартість проїзду по таких автобанах складе близько 20-70 євроцентів за 1 кілометр. Відповідні відомості надійшли від міністра інфраструктури Володимира Омеляна в ході інтерв'ю одному з новинних телеканалів.

За його словами, в Україні, як і в інших європейських країнах, де практикуються платні автодороги, вартість 1 кілометра проїзду буде варіюватися в межах 20-70 євроцентів. Чиновник зазначив, що в даний момент на рахунок цього йдуть дискусії - якщо говорити про вартість проїзду по автобанах в Китаї, то вона становить приблизно 20 євроцентів, а якщо спиратися на досвід Європи, то там - в межах 50-70 євроцентів.

Крім того, Омелян вказав, що кінцева сума, яку буде стягнуто з водіїв за проїзд по платних дорогах, буде відома тільки після тендера з будівництва таких шосе. До слова, згідно з інформацією міністра інфраструктури, вже в поточному 2018 році влада оголосять про створення платного автобану, який з'єднає Львів і Краковець. При цьому глава відомства вказав, що в разі, якщо тендер відбудеться успішно, то вже в 2019 році відповідні структури приступлять до будівництва зазначеної дороги.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь