Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Майже 10 000 км в повітрі - українська «Мрія» побила власний рекорд

Український літак Ан-225 «Мрія», який є найбільшим вантажним авіалайнером у світі, здійснив найдальший на сьогоднішній день політ. Про це в соціальній мережі поінформував льотчик Віталій Трубников.

Він, зокрема, написав, що екіпаж виконав безперервний політ з аеропорту Гостомеля (Київська область) до міжнародного аеропорту Окленда (Тихоокеанське узбережжя Сполучених Штатів Америки). Відстань між ними становить 9 800 км. Екіпаж літака подолав його за 13 годин. Це найбільша відстань, яку вдалося подолати без посадки і дозаправки гіганта українського літакобудування. Відомо, що максимальна дальність польоту «Мрії» дорівнює 15 400 км. Віталій Трубников також повідомив, що після відпочинку екіпажу літак попрямує з гуманітарною місією на острів Гуам. Під час перельоту з Окленда на острів передбачена посадка на Гавайських островах - для дозаправки літака. Вчорашній політ - далеко не перший рекорд АН-225. Міжнародна авіаційна федерації разом з представниками Книги рекордів Гіннеса зафіксувала понад 200 рекордів «Мрії».

Відомо, що один з найпотужніших літаків світу важить 250 т. Розмах крила літака - 88,4 м. Довжина становить 84 м, а висота - 18,1 м.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь