Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У селі на Чернігівщині врятували лелеку і назвали його Жорою

У Чернігівській області небайдужі люди врятували молодого лелеку, який щойно навчився літати. Через свою недосвідченість лелека заплутався в електричних проводах і отримав удар струмом.

Якимось дивом птах вибралася з пастки і полетіла в батьківське гніздо. Але майже досягнувши мети, буквально звалилася на землю. До удару струмом додалося травма крила. Сталося це в невеликому селі Хотіївка.

Відразу кілька селян стали опікати потерпілого лелеку. Він оселився в одному з сільських дворів, на копиці сіна. Господарі - Валентин і Валентина Купрієнко із задоволенням прийняли його. Господар приносить з річки улов і ділиться ним з новим мешканцем. Лелека любить бродити по грядках, в тому числі, і на сусідніх городах - шукає там мишей. За хороший апетит прозвали птицю Жорою. Зміцнівши, лелека спробував злетіти, але травма не дозволила зробити це. Так що зимувати Жора залишиться серед людей.

Втім, він звик до свого нового життя. Якось Валентин потрапив до лікарні, і лелека сильно засумував і занервував. І тільки побачивши господаря знову, заспокоївся. А коли Валентина поїхала в сусіднє село по своїх справах, лелека якимось чином теж туди добрався. Назад повертався на старенькому «Москвичі» разом з господинею.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь