Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Охтирському районі Сумської області виявлений збудник небезпечного захворювання

Збудник небезпечного інфекційного захворювання був виявлений при дослідженні біоматеріалу фахівцями Сумського лабораторного центру. Інформацію про це надали в прес-центрі СЛЦ.

Йдеться про туляремію - гостре інфекційне захворювання тварин і людини, при якому уражається лімфатична система, шкіра, внутрішні органи. Хвороба супроводжується сильною лихоманкою і загальною інтоксикацією. Фахівці досліджували біологічний матеріал, який був доставлений в лабораторний центр з Охтирського району (узятий від кліщів, гризунів, інших об'єктів природного середовища). Відомо, що Сумська область відноситься до найбільш неблагополучних ензоотичних територій України, що обумовлено особливостями клімату і географічним розташуванням регіону. Виявлення туляремійної палички - підстава для занепокоєння, стверджують фахівці. Мисливцям, фермерам, заготівельникам хутра, м'яса, м'ясникам слід бути особливо обережними. Дуже часто зараження відбувається після контакту з м'ясом хворих тварин.

Потрібно пам'ятати, що джерелом захворювання можуть бути комахи, вода, забруднена бактеріями. Заразитися можна і у виробничих умовах, причому, навіть через дихальні шляхи.

Втішають два фактора - від людини до людини дане захворювання не передається, а людина, яка перехворіла туляремією набуває довічний імунітет від неї.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь