Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Києві по-новому будуть очищати воду з-під крана

У столиці по-новому будуть знезаражувати воду з-під крана. Звичайний хлор, який застосовувався раніше для очищення води від бактерій, тепер замінять на діоксид хлору. Відповідні відомості оприлюднили 1 березня представники Київської міської адміністрації.

У повідомленні відомства говориться, що на Дніпровській водонапірній станції зараз вже здійснюються роботи з будівництва цеху, де будуть виробляти діоксид хлору. Тим часом, в ПрАТ АК «Київводоканал» уточнили, що нова система знезараження запрацює в кінці літа поточного 2019-го року. Для цього на Деснянській водопровідній станції відпрацьовують технічні і технологічні рішення для можливості використання нової технології.

Примітно, дана система, яка використовує діоксид хлору, є ефективнішою і безпечнішою, ніж інші. Справа в тому, що під час хлорування в процесі реакції атом хлору приєднується до молекули органічної речовини з органічними забрудненнями, після чого утворюються токсичні хлорорганічні сполуки. А при обробці води діоксидом хлору до органічних молекул приєднується лише атом кисню, що виробляється з молекули діоксиду хлору. Крім того, вказана речовина проникає через клітини бактерій і знищує їх зсередини, так як залишається в газоподібній формі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “У Києві по-новому будуть очищати воду з-під крана

Залишити відповідь