Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В одному з санаторіїв Бердянська зафіксували спалах небезпечної хвороби

В одному з дитячих санаторіїв, розташованих в курортному місті Бердянськ Запорізької області, фахівці зафіксували спалах небезпечної хвороби - кору. Відповідна інформація надійшла в середу, 27 березня, від відділу комунікацій мерії міста.

На сайті Бердянської міської ради поінформували, що спалах недуги стався в ДУ Дитячий соматичний санаторій «Бердянськ». Там медики зафіксували одразу 5 випадків кору - за станом на 27 березня хворобу діагностували у 3-х дітей і 2-х співробітників установи.

У відомстві зазначили, що, згідно з попередніми даними епідеміологічного розслідування, всі хворі діти прибули в санаторій з різних регіонів України. Комісія прийняла рішення перевірити наявність щеплень проти кору у всіх працівників соматичної установи, а також впровадити медичний нагляд над тими, хто перебував у контакті з хворими на кір постояльцями санаторію на термін в 21 день.

Крім того, фахівці планують посилити контроль з питань прийому на оздоровлення неповнолітніх. В тому числі, перевіряти наявність у них довідок про відсутність контакту з інфекційними хворими, а також вимагати наявність довідок про щеплення проти цього небезпечного захворювання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь