Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В херсонській обласній лікарні успішно провели унікальну операцію

У хірургічному відділенні херсонської обласної лікарні пацієнтові відновили дієздатність руки, відрізаної циркулярною пилкою. Складну операцію провела, разом з двома своїми колегами, лікар-нейрохірург лікарні Ольга Назаренко.

50-річний чоловік потрапив на операційний стіл в грудні минулого року. Він працював вдома з пилкою, коли з неї злетів диск і за секунду відрубав йому зап'ястя. З величезною крововтратою і з висячою буквально «на волосині» рукою  його доставили в клінічну лікарню ім. Тропіних. Хірурги не стали проводити ампутацію, вони зберегли руку, пришивши кисть. Але перебиті нервові закінчення і сухожилля зробили її нерухомою. Чоловіка чекала інвалідність. Через деякий час життя здійснило несподіваний поворот - Ольга Назаренко запропонувала операцію по відновленню повноцінних функцій кисті. Була проведена буквально ювелірна робота - під мікроскопом кожен нерв, всі сухожилля зшили з максимальною точністю. Подібних операцій, коли від моменту травми пройшло достатньо часу, в Херсоні ще не робили.

Пацієнт вже ворушить пальцями руки, вони працюють всі до єдиного. Ще місяць йому належить носити гіпсовий лангет. Потім почнеться курс реабілітації, руку потрібно буде розробляти. Але сумнівів у тому, що чоловік повернеться до повноцінного життя, а інвалідність йому не загрожує, у медиків уже немає.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь