Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні запрацював перший Банк грудного молока

В Україні розпочав роботу перший в країні Банк грудного молока. За інформацією міністерства охорони здоров'я, він відкрився в київському перинатальному центрі.

З цією метою в центрі була створена і оснащена необхідним обладнанням спеціальна лабораторія. Співробітники лабораторії збирають грудне молоко, ретельно перевіряють його і проводять обробку. Кожен етап проходять строгий контроль. Перед тим, як відкрити Банк грудного молока, кілька співробітників перинатального Центру пройшли навчання у відомих європейських клініках і отримали відповідні сертифікати. Скористатися донорським грудним молоком для свого малюка може будь-яка мама, яка годує, яка народила дитину в Центрі і, з якихось причин, не має власного молока. Крім того, в Центр можуть звернутися і мами, які народжували в інших медустановах Києва. Для цього необхідним є направлення неонатолога.

Жінка, яка годує грудьми свого малюка, може стати донором молока для інших діток. У МОЗ підкреслили, що мама повинна бути обов'язково здорова. Донори проходять спеціальне обстеження, здають аналізи. Обов'язково співбесіду, в ході якого з'ясовується ряд питань (історія інфекційних захворювань, спосіб життя і т. д.).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь