Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Києві «оживуть» мурали

В українській столиці планують «оживити» близько 60 муралів.

Як стало відомо журналістам, цю ідею мають намір втілити в рамках проекту «Art United Us». Так, реалізуючи даний масштабний задум, художники створять на київських будинках приблизно 60 зображень з доповненою реальністю. До слова, побачити «ожилий» арт-об'єкт киянам і гостям міста допоможе смартфон, на якому встановлено додаток JuliviAr (для Google/iOS).

Кожне зображення буде супроводжено описом, завдяки якому громадяни зможуть дізнатися історію і мету створення цієї роботи. У майбутньому всі ці арт-об'єкти відзначать на карті, розміщеній у спеціальному додатку. Проект планують завершити вже восени.

Примітно, перший «живий» мурал з'явився в Києві в Солом'янському районі в березні поточного 2019-го року на стіні місцевої гімназії-інтернату № 13, розташованій по вулиці Новопольова. Художник Віталій Гідеван зобразив на малюнку найменшу пташку у світі - колібрі, яка тримає в дзьобі ключ і сидить на даху будинку. Наводячи на графіті камеру мобільного телефону, на якому встановлено спеціальний додаток, пташка починає літати, біля неї повзає жук, а погода на задньому плані змінюється.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь