Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Наймолодший композитор живе в Житомирі, і це - маленька дівчинка

Маргариті Костеневій - 8 років, але вона вже добре відома в музичних колах. Більше того, творчість юної житомирянки визнано національним надбанням України.

Вчора в Житомирі, в академічному музично-драматичному театрі, відбувся захід, на якому було урочисто оголошено, що Маргарита Костенева в категорії «діти» Національного реєстру рекордів стала наймолодшим композитором України. З рук керівника реєстру Лани Вітрової дівчинка отримала відповідний диплом і прийняла численні привітання. Маргарита вчиться в музичній школі ім. Святослава Ріхтера м. Житомир. За словами мами дівчинки, в родині припускали, що дочка буде вчитися грати на фортепіано. Однак, вже через півроку занять Маргарита категорично заявила, що стане бандуристкою. У своєму юному віці вона не тільки добре грає на цьому народному українському інструменті, а й пише музику. На її рахунку вже 19 авторських композицій. Їх вона написала всього за один рік, як тільки освоїла інструмент. Дівчинка вже встигла перемогти на декількох конкурсах, в тому числі, і міжнародних.

Її дивовижному таланту і працездатності, щирості, з якою юна бандуристка пропагує мистецтво своєї країни, можуть позаздрити навіть дорослі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь