Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вже скоро в Україні не залишиться маршруток - їх замінять неоплани

Про перспективи розвитку пасажирських автоперевезень в Україні говорили на нещодавній зустрічі міністра інфраструктури Володимира Омеляна і представників великих автобусних компаній.

Перш за все, міністр нагадав, що в Україні нинішній рік оголошено роком боротьби з нелегальними перевезеннями, які процвітають практично у всіх регіонах України, особливо в тих, які розташовані поблизу проведення Операції об'єднаних сил. Транспортники скептично поставилися до цієї ідеї, вірніше, до можливості, швидко впоратися з проблемою. Всім відомо, що в галузі існує міцна система «відкатів» для вищих і різних перевіряючих структур. Глава відомства пообіцяв автоперевізникам прозорі правила для всіх, нові можливості ведення і розвитку законного бізнесу в даній галузі. Що стосується перспективи, то міністр заявив про поступовий перехід на сучасні моделі автобусів і повсюдну відмову від нинішніх маленьких маршруток. За його твердженням, на реформу знадобиться 10 років. У міністерстві вже почали цю роботу, змінивши критерії конкурсного відбору перевізників. Від транспортників вже в цьому році вимагають наявність електронного квитка, GPS-трекерів і тахографів.

Втім, є одне але, яке було відзначено на зустрічі. Неоплан економічно невигідний на внутрішніх маршрутах, в тому числі, між дрібними селами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь