Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Болградському районі Одещини загинуло близько 1 000 000 бджіл

Катастрофою і екологічним лихом називають бджолярі Болградського району те, що сталося кілька днів тому. За інформацією місцевих жителів, тільки в одному селі - Василівка, практично одночасно загинуло близько одного мільйона бджіл.

Бджолярам завдано величезних матеріальних збитків. Фактично всі вони залишилися в поточному сезоні без меду, а, значить, і без доходів. Не кажучи вже про те, що кожному тепер доведеться обзаводитися новими бджолиними сім'ями. Місцеві жителі звинувачують у своїх бідах Болградських аграріїв. В останні роки в районі великого поширення набуло вирощування ріпаку. Деякий час назад поля були оброблені дуже сильним інсектицидом. Саме в зв'язку з цим бджіл, для яких дана олійна рослина є прекрасним медоносом, спіткала масова загибель. При цьому в районній адміністрації стверджують, що всі місцеві сільгосппідприємства були попереджені про необхідність повідомляти бджільницькі господарства і місцевих жителів про те, що буде проводитися обробка посівів.

Ситуацію посилив той факт, що ріпак вирощують не для виробництва масла, а для виготовлення біодизеля. І пестициди використовуються у величезній кількості, без дотримання встановлених правил.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь