Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У столиці побудують сміттєпереробний завод

У Києві мають намір звести сміттєпереробне підприємство з етапом сортування. Передбачається, що потужність заводу складе 700 тисяч тонн відходів на рік. Про це заявив вчора, 12 червня, заступник голови столичної міської адміністрації Петро Пантелеєв.

Як повідомив чиновник, внаслідок перевантаженості полігону твердих побутових відходів № 5, який знаходиться поблизу населеного пункту Підгірці Київської області, в столиці розглядають й інші потенційні місця розташування підприємства.

При цьому заступник мера зазначив, що в кінці 2017-го року було прийнято Національну стратегію поводження з відходами, а на початку поточного 2019-го року - складено Національний план. На даний момент київська влада, незважаючи на те, що оновлена ​​законодавча база працює кілька місяців, готує власний регіональний план управління переробкою сміттям.

Примітно, що раніше деякі чиновники заявляли, що зводити завод будуть на території спального району Троєщина в Києві поблизу ТЕЦ-6, однак в адміністрації цю інформацію спростували і вказали, що та місцевість навіть не розглядалася в міській раді.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь