Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поліцію в Україні можна викликати через месенджер

В Україні співробітників правоохоронних органів можна викликати не тільки традиційним способом - за екстреним номером «102», а й за допомогою онлайн-додатків. Відтепер в столиці запрацював Telegram-канал, за допомогою якого городяни можуть повідомляти про правопорушення.

За словами представників Нацполіціі Київської області, напередодні в месенджері Telegram для зручності громадян був створений онлайн-форум «Безпечна Київщина». Вказується, що за добу до групи приєдналися понад 200 учасників. Вступити в дану спільноту може кожен бажаючий.

До групи українці повинні повідомляти про правопорушення, свідками яких вони стали, або про події, що сталися з ними, з їх близькими. Такі повідомлення будуть реєструватися співробітниками Головного управління Національної поліції в Київській області. Обов'язковими вимоги до інформації городян є відомості про подію, дата і час, адреса, а також номер телефону заявника для з'ясування всіх обставин.

Примітно, що 3 липня «Безпечна Київщина» прийняла перший виклик. Учасник групи Віталій за допомогою Telegram-каналу повідомив поліцейським про правопорушення, яке відбулося в Білій Церкві.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь