Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Норма нітратів в мелітопольських кавунах перевищена в 15 разів

Літо в самому розпалі, а значить настає пора різноманітності фруктів, овочів і ягід. Підходить сезон і однієї з найпопулярніших ягід - кавунів. В Україні на прилавках супермаркетів і ринків вже стали з'являтися смугасті. Однак, незважаючи на представницький вигляд і розмір ягоди, зараз вона не користуються попитом серед громадян, адже багато хто знає, що баштанні повноцінно дозрівають в серпні, на початку вересня.

Варто відзначити, що багато нечесних підприємців готові піти на багато що, щоб якомога швидше почати реалізовувати кавуни. Так, ягоди наколюють нітратами, щоб ті, як можна швидше дозрівали.

На підтвердження того днями жителька Мелітополя оприлюднила в соціальних мережах фотографії вимірювання нітратів в солодкої червоної і на перший погляд стиглої ягоді. Показання спеціального приладу шокували навіть самих бувалих - при гранично допустимій нормі концентрації небезпечних речовини 60 міліграм на 1 кілограм ваги продукту в кавуні, купленому жінкою, містилося 900 міліграмів.

«Кількість нітратів в мелітопольських кавунах перевищує норму в 15 разів! Це просто жах», - пишуть під опублікованими фотографіями користувачі соцмереж.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь