Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Деякі українські школи чекає експеримент

В українських школах заплановано проведення експерименту. У 25 навчальних закладах збираються впроваджувати програму емоційного, соціального і морального виховання. За інформацією прес-служби Кабміну, розробкою даної програми займалися молоді вчені, які працюють на базі Університету Еморі в США, в рамках НУШ (Нової Української Школи).

Дана програма досить гнучка, її збираються практикувати в рамках різних уроків, окремих предметів або на позакласних заняттях. Таким чином, використання програми не буде порушувати навчальний процес. Крім того, заплановано доповнювати вже наявні навчальні матеріали іншими українськими напрацюваннями, придатними за темами.

Автори програми пропонують розвивати у школярів емоційний інтелект, тренувати увагу, завивати системне мислення, використовуючи особливі підходи до дітей, з урахуванням можливих психологічних трав і відмінностей кожного, а також сфокусувати конструктивістську педагогіку суто на учнівство.

За словами Олександра Елькіна, радника Міносвіти, заняття складаються з семи окремих розділів, кожна вікова група буде займатися 1-2 роки. Це парні інструкції по завданнях, вчителю на підготовку до них не буде потрібно більше 30-ти хвилин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь