Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

80 мільйонів гривень аліментів отримали діти Сумщини

З початку 2019-го року лише в Сумській області на користь дітей було стягнуто майже 8 мільйонів гривень аліментів. Про це вчора, 10 липня, поінформували представники обласної юстиції.

Такі ефективні результати фіксуються завдяки внесеним змінам до чинного законодавства, а саме ініційованому Міністерством юстиції України закону, який в народі отримав назву «Чужих дітей не буває». З моменту його вступу в силу  фахівці систематично поповнюють перелік позитивно розглянутих справ.

Так, в Путивльському районі чоловік не бажав знаходити спільну мову зі своєю сім'єю і впевнено збільшував з нею відстань. Пропорційно цьому зростав його борг по сплаті аліментів, який станом на початок липня склав 2 тисячі гривень. Внесення горе-батька до Єдиного реєстру боржників змусило його погасити заборгованість в повному обсязі.

Проблема виплати аліментів спіткала ще одну сім'ю в Сумській області. Непорозуміння колишнього подружжя привело до появи боргу перед дитиною в розмірі майже 3 тисяч гривень. Погасити заборгованість державним виконавцям вдалося з заробітної плати громадянина.

Сварка з дружиною і відмова виконувати батьківські обов'язки стали причиною перекриття кордону для жителя Білопільщини. Відновити право виїзду за межі країни неплатнику вдалося тільки після сплати штрафу в розмірі понад 8 тисяч гривень і накопиченого боргу, сума якого склала 36 тисяч гривень.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь