Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ніяких 24 дні відпустки: українців чекає оновлений трудовий кодекс

В Україні пропонують прийняти новий пакет законів про працю, який пропонує збільшення тривалості відпустки. Про це днями журналістам повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Так, згідно з документом, українців чекає збільшення кількості днів відпустки - з 24 до 28. Дана норма вже закладена в проект нового Трудового кодексу.

Варто відзначити, що з 1 січня 2020 року набирає чинності нововведення, що стосується відпочинку вихователів - їх відпустку прирівняли до вчительської. До слова, зараз працівники дошкільних закладів відпочивають по 42 дні, а з нового року будуть - по 56 днів.

Крім того, Міністерство соціальної політики підготувало і ряд інших змін до чинного Кодексу законів про працю, в тому числі пропонується впровадити для українців гнучкий графік роботи з «плаваючою» обідньою перервою, легалізувати роботу так званих фрілансерів, а також узаконити право працювати віддалено.

Примітно, багато експертів впевнені, що збільшення тривалості відпустки в Україні позитивно відобразитися на громадянах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь