Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У МОЗ і Міносвіти підтвердила заборону на відвідування шкіл та дитсадків дітьми без щеплень

Невакциновані діти, за винятком тих, у яких є медичні протипоказання до вакцинації, не зможуть відвідувати навчально-виховні установи. Дана заява прозвучала під час прес-конференції від в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун і міністра освіти Лілії Гриневич.

Чиновниці акцентували, що стаття 15 Закону України, в якій йдеться про захист населення від інфекційних хвороб, передбачає, що неповнолітнім громадянам, які не отримували щеплення згідно з національним календарем, забороняється відвідувати навчально-виховні заклади.

При цьому вони додали, що в Україні зараз фіксується несприятлива епідемічна ситуація - в країні вже 2 роки спостерігається спалах кору. У зв'язку з цим перебування невакцинованих  дітей в організованих колективах створює ризики щодо виникнення спалахів інфекційних хвороб. Такий стан справ і спровокував більш різку реакцію на знаходження невакцинованих маленьких громадян в школах і дитячих садках.

Примітно, що раніше Верховний суд України підтвердив, що школи, дитячі сади та інші навчальні установи не мають права допускати до освітнього процесу невакцинованих дітей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь