Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В українських школах вивчатимуть фінансову грамотність

У зв'язку з презентацією Національним банком України спільної стратегії, спрямованої на підвищення у громадян фінансової грамотності, Міністерство освіти і науки прийняло рішення навчати фінансовій грамотності старшокласників.

Як стало відомо, відомство вже представило навчальні матеріали, якими оснастять навчальні заклади. До слова, курс фінансової грамотності раніше тестувався в українських школах протягом 7 років. В даному експерименті участь взяли близько 20 тисяч школярів з 1200 установ.

Тим часом, Роберт Бонд, керівник проекту USAID «Трансформація фінансового сектора», вказав, що фахівці мають на меті навчити молоде покоління України як, коли, чому і навіщо потрібно користуватися фінансовими послугами. Він додав, що презентований предмет буде вивчатися за бажанням, а рішення про це будуть приймати адміністрації установ і батьки учнів.

На даний момент для учнів 10-11 класів, у яких в шкільній програмі буде закладена «Фінансова грамотність», вже підготували нову навчальну програму, робочий зошит та посібник.

Примітно, вказаний навчальний курс за бажанням можуть вивчати як батьки школярів, так і керівники навчальних закладів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь