Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні стартував новий навчальний рік

Сьогодні, 2 вересня, в Україні стартував новий навчальний рік.

Вперше за шкільні парти сіли 433 тисячі українських дітей, 70% з яких будуть навчатися в міських школах, і, відповідно 30% - в сільській місцевості. Всього поріг нової української школи переступили 900 тисяч школярів.

Варто зазначити, що навчальні заклади (з дозволу Міністерства освіти і науки) вирішували самостійно, коли проводити святкові лінійки «Першого дзвоника». Так, більшість установ саме на сьогодні призначили свято, до слова, на якому були присутні не тільки школярі та їх батьки, а й представники органів місцевого самоврядування, ветерани Другої світової війни, учасники ООС, волонтери.

Згідно з інформацією Міносвіти, всі українські школи в повному обсязі забезпечені необхідними підручниками для учнів 1 класів.

У перший місяць навчання у молодших школярів буде тривати адаптаційний період, зокрема діти познайомляться з навчальним закладом, безпечним маршрутом в школу, дисципліною в колективі і так далі.

Примітно, за результатами дослідження Інституту освітньої аналітики, понад 90% учнів 1 класів мають достатню або високу мотивацію до відвідування школи. У школярів середніх і старших класів цей показник набагато нижчий.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь