Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Кіровоградській області спалах гепатиту А

У Кіровоградській області фахівці зафіксували групове захворювання на вірусний гепатит А. Усі хворі - дорослі, двоє з яких - з однієї сім'ї. Про це сьогодні, 10 вересня, повідомили в прес-службі Кіровоградського обласного лабораторного центру.

За словами представників відомства, у вересні поточного 2019-го року в одному з населених пунктів Новоархангельського району медики зареєстрували 3 випадки захворювання вірусним гепатитом А. Вказується, що всі випадки недуги епідемічно пов'язані між собою. При цьому в лабораторному центрі додають, що в даному випадку шлях передачі небезпечної хвороби - контактно-побутовий.

На даний момент фахівці обласного відомства здійснюють необхідне епідеміологічне розслідування, в тому числі лабораторні дослідження води (питної, з колодязя), а також обстеження осіб, у яких був контакт з хворими.

Тим часом, медики Кіровоградщини відзначають, що протягом останніх років в регіоні реєструвалися поодинокі випадки вірусного гепатиту А (у 2018-му році - 12 випадків, у 2017-м у році - 25). До слова, за 8 місяців 2019-го року в області зафіксували 10 випадків зазначеної хвороби, 3 з яких - у дітей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь