Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Армія України зберегла позиції в рейтингу Global Firepоwer

За рейтингом порталу Global Firepоwer за 2019 рік, Збройні сили України зберегли колишню 29 позицію у світі, а по ряду показників - займають більш високі позиції.
Портал Global Firepоwer представив свій рейтинг найсильніших армій у світі за 2019 рік, в якому Збройні сили України опинилися на 29 місці. Це повторює показник 2018 року. Раніше, в 2017 році Україна займала 30 місце в даному рейтингу, а в 2018 піднялася на сходинку вище - на 29.

При цьому, на думку порталу, українська армія за низкою показників займає вищі позиції. Наприклад, танковий потенціал ЗСУ - 15 у світі, за кількістю бойових броньованих машин Україна на 5 місці у світі, а можливості артилерії за категоріями САУ, буксирувана ствольна артилерія і РСЗВ відповідають 8, 9 і 9 місцям.

У свою чергу, потенціал авіації ЗСУ відповідає 42 місцю в рейтингу, а флот - лише 75.

Рейтинг Global Firepоwer враховує, в першу чергу, кількісні показники чисельності військ і бойової техніки, а також технічні характеристики озброєнь. Хоча, на думку експертів, подібного роду рейтинги, безумовно, не відображають всієї повноти картини. Адже наскільки б глибоко не пророблялися збройні сили кожної з країн, не враховується цілий ряд факторів, які куди серйозніше впливають на обороноздатність держави, ніж кількість танків і літаків. Наприклад, бойовий досвід армії, моральний дух, соціально-громадська обстановка, світоглядний і інформаційний фон в країні і т. д.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь