Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

МАУ планує тимчасово припинити польоти до Китаю через коронавірус

Авіакомпанія МАУ виконає два рейси до Китаю для евакуації українців через спалах коронавірусу в країні. Потім авіаперевізник скасує рейси в цьому напрямку до 24 лютого.

Як повідомляє прес-служба МАУ, 31 січня і 4 лютого авіакомпанія виконає два рейси з Сана (Китай) до Києва. У МАУ підкреслили, що це будуть рейси виключно на вивезення пасажирів.

До 24 лютого авіаперевізник не виконуватиме рейси в Китай до нормалізації ситуації. Це попередня дата, її можуть переглянути, якщо поширення вірусу продовжиться.

На території Китаю в даний час знаходиться близько 10 тисяч громадян України. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов.

"У нас сьогодні там знаходиться приблизно 10 тисяч наших громадян. Це наші студенти, це люди, які працюють в наших консульських і посольських підрозділах, це люди, які працюють за контрактами в Китаї. Ми сьогодні майже з усіма маємо налагоджений зв'язок, розуміємо, де вони знаходяться, в якому вони стані", - сказав Олексій Данилов.

За його словами, "поки що ніяких проблем у наших громадян, які перебувають в Китаї, нема".

При цьому в разі потреби влада Україна розгляне питання евакуації частини українських громадян з території Китаю.

За останніми даними, як мінімум 106 осіб померли в результаті зараження вірусом, підтверджено 4603 випадків зараження в Китаї.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь