Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Фонд держмайна України підтвердив можливість приватизації двох портів в Одеській області

Це невеликі порти - Білгород-Дністровський і Усть-Дунайський. Крім них хочуть продати також порт Скадовська.

Фонд державного майна України підтвердив, що до приватизації пропонуються три морські порти. Це два порти в Одеській області - Білгород-Дністровський і Усть-Дунайський, а також порт Скадовський на Херсонщині. Інформація про це розміщена на офіційній сторінці Фонду в соціальній мережі «Фейсбук».

«Рішення щодо двох портів прийнято ще в грудні 2019 року і ці активи фігурують в повному приватизаційному переліку. По порту Білгород-Дністровському готуємо документацію разом з Міністерством інфраструктури. Найближчим часом буде відповідне рішення», - повідомили у Фонді держмайна України.

У повідомленні Фонду відзначається, що всі три порти, які планується приватизувати - збиткові для держави. Цим підприємствам навіть не вистачає коштів на виплату заробітної плати своїм співробітникам.

«Наше завдання - знайти відповідальних інвесторів, які не тільки налагодять управління, а й допоможуть зберегти найцінніше - працівників портів», - повідомили у Фонді держмайна України.

Зауважимо, що Міністр інфраструктури України Владислав Криклій раніше заявляв, що приватизація портів пов'язана з тим, що «на концесію туди малоймовірно хтось зайде».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь