Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Україна домовилася з Ісландією про режим відкритого неба

У тимчасовій угоді про повітряне сполучення зафіксовано відсутність будь-яких обмежень щодо частоти польотів, маршрутів і числа авіакомпаній.
Україна і Ісландія ввели режим відкритого неба між країнами. Це означає, що зняті всі обмеження щодо частоти польотів, маршрутів і числа авіакомпаній. Між нашими країнами, правда, поки підписано тільки тимчасову угоду, а постійний договір, який регламентує взаємний доступ авіаперевізників, поки не підписаний.

Крім цього у звіті Кабміну сказано, що авіаційна влада України і Нідерландів домовилися про запуск регулярних авіарейсів за маршрутами Амстердам- ​Львів і Амстердам - ​​Херсон. Однак оскільки фактичне рішення про початок польотів приймають авіакомпанії, в даному випадку мова, ймовірно, йде про внесення нових маршрутів в договір про повітряне сполучення.

Крім цього, в 2019 році Україна провела часткову лібералізацію авіасполучення з Угорщиною, знявши існуючі обмеження на число польотів на лінії Одеса - Будапешт.

У випадку з Чехією в договір про повітряне сполучення внесли Пардубице. Це дозволило почати польоти за маршрутом Київ-Пардубице українській авіакомпанії «SkyUp». C чеської сторони заявку на польоти по цьому маршруту подав лоукостер «Wizz Air».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь