Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Скасування автобусного сполучення: що робити пасажирам?

В Україні зупиняється все міжміське, міжобласне і міжнародне автобусне сполучення. Що робити пасажирам, які вже придбали квитки і чи зможуть вони отримати свої гроші назад?На більшості далеких автобусних рейсів працюють легальні перевізники і діють ті чи інші онлайн-сервіси продажу квитків - як самих перевізників, так і агрегатори. Напередодні скасування, з 16 березня, такі великі компанії публікують умови інформування про скасування своїх рейсів, повернення, обміну квитків. Фактично, про повернення грошей мова не йде, перевізники дають можливість лише перенести вже оплачені поїздки на інші дати й обрати інші маршрути.

Набагато складніше буде тим, хто купував квитки у дрібних автобусних перевізників, особливо за готівкові кошти - тут, швидше за все, гроші не повернуть.

Агрегатор продажу автобусних квитків Busfor повідомляє про скасування рейсів у міру надходження інформації - всі пасажири з квитками будуть проінформовані особисто. Якщо квиток придбаний до оголошення карантину і ви не отримали повідомлення про скасування рейсу, зверніться до перевізника, номер якого вказаний на квитку. Те ж саме стосується і внутрішніх міжміських і міжобласних рейсів.

Компанія Ecolines, яка також володіє перевізником "Автолюкс", скасовує свої рейси. Пасажирам, які вже придбати квитки, буде відправлено відповідне SMS-повідомлення. Всі придбані квитки залишаються дійсними і будуть переоформлені на квитки з відкритою датою - повернення грошей не буде. При відкритті рейсів міняти дату і відкривати дату пасажири зможуть самостійно на сайті. Працює цілодобова гаряча лінія компанії.

Компанія FlixBus заявляє, що працює за розкладом - але з урахуванням обмежень тих чи інших країн на пасажирські перевезення. Фактично це означає скасування всіх автобусних рейсів. Про скасування та затримку рейсів всі пасажири будуть проінформовані відповідно. Також постійно оновлюється інформація на офіційному сайті компанії. Пасажири скасованих рейсів отримають ваучер без комісії за скасування, придатний для покупки іншого квитка в інший час - повернення грошей теж не буде.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Скасування автобусного сполучення: що робити пасажирам?

Залишити відповідь