Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Міжнародних авіарейсів в Україні не варто чекати до вересня

На думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, повернення в нашу країну міжнародних авіарейсів не варто очікувати раніше вересня.
Раніше ми повідомляли про плани відновлення деяких міжнародних авірайсов в Україні, в тому числі і в Одесу, авіакомпаніями Ryanair і AirBaltic - вони припускають відновити польоти вже з травня, а в Україну літати з червня-серпня. Також можливість відновлення авіарейсів обумовлював і міністр інфраструктури Владислав Криклій, але з акцентом на їх економічну доцільність.

Тим часом сьогодні, 6 травня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телеефіру заявив, що міжнародне повітряне сполучення зараз залежить не тільки від України, а інші країни розглядають можливості його запуску. За прогнозом міністра, очікувати раніше кінця літа або навіть вересня відновлення міжнародних авіарейсів не варто. Разом з тим, міністр зауважив, що влітку будуть пробувати відновлювати внутрішні авіарейси.

"Я думаю, що ми дуже обережно влітку спробуємо почати повертати внутрішнє авіасполучення. З міжнародним буде складніше, тому що рішення залежить не тільки від нас. У кількох країнах Європи, які є туристичними напрямками, зараз самі ламають голову над тим, як це все врегулювати... Але скажу відразу: протягом літа повноцінного відновлення міжнародного авіасполучення не буде", - повідомив Кулеба.

Також про неможливість відновлення роботи пасажирського транспорту, в тому числі і авіаційного, заявили вчора і прем'єр-міністр, і головний санітарний лікар України.

З 17 березня в Україні припинені міжнародні авіарейси, з 18 березня - внутрішні авіарейси.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь