Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Київ закуповує в лізинг 200 нових автобусів

Мер Києва заявив про намір закупити за лізинговими схемами 200 нових міських автобусів особливо великої місткості.

Як повідомляють у Київській міській державній адміністрації, для міста будуть закуповувати автобуси підвищеної місткості за лізинговими схемами. Йдеться про закупівлю 200 нових автобусів. Однак про їх конкретні технічні характеристики поки не повідомляється.

"Зазначу, що в березні Київрада прийняла рішення і дозволила КП "Київпастранс" укласти договір з "Укргазбанком " на придбання в лізинг 200 автобусів підвищеної місткості. Фінансовий лізинг, незважаючи на бюджетні обмеження, сьогодні є єдиною можливістю для оновлення рухомого складу "Київпастрансу". "Укргазбанк", майже 95% акцій якого належать державі, запропонував найбільш вигідні умови фінансового лізингу. Автобуси столиця може отримати вже восени. А кошти Київ повинен буде віддати протягом наступних 3,5 років", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

Проте, швидше закуповувати будуть 80 автобусів звичайної довжини не менше 11,9 метрів, а 120 - це «гармошки» довжиною понад 18,5 метрів. Загальна вартість - 50,72 мільйона євро в гривневому еквіваленті за офіційним курсом, який встановлює Нацбанк України на дату поставки кожного окремого автобуса.

Також, за його словами, це найбільша за останні роки закупівля громадського транспорту для Києва. Поки що йде перевірка пропозицій від постачальників по даній закупівлі: "Я доручив КП "Київпастранс" спільно з "Укргазбанком "здійснити додаткову відкриту і публічну перевірку всіх пропозицій, що надійшли від постачальників", - говорить Кличко.

Авансовий платіж - не більше 20% від вартості предмета лізингу, термін лізингу - 36 місяців з дня підписання першого акту приймання-передачі автобуса, але не пізніше 31 грудня 2023 року. Виплата по лізингу - щомісячна, згідно з графіком, передбаченим договором. Компенсація відсотків по кредиту - не більше 11,5% річних. Комісія - одноразова, не більше 0,5% від суми кредитування за договором лізингу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь