Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пасажирське залізничне сполучення може бути відновлено в серпні

Пасажирське залізничне сполучення в Україні може бути відновлено в серпні - якщо епідемія піде на спад.
Якщо епідеміологічна ситуація в Україні покращиться, то "Укрзалізниця" планує вже в серпні повністю відновити пасажирське сполучення в усіх регіонах країни. Поки що найменше поїздів курсує в західному напрямку, і в них діють обмеження по місткості - продаються квитки лише на половину місць в плацкартних, купейних вагонах і в "Інтерсіті".

На даний момент в Україні курсує близько третини пасажирських поїздів від "докарантинного" періоду - як далекого прямування, так і приміських.

"Зараз в Україні карантин продовжено до 31 липня. Сподіваємося, що в серпні кількість хворих коронавірус піде на спад і ми зможемо повноцінно відновити залізничне сполучення з усіма регіонами вже в серпні" - заявив сьогодні в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик під час робочої поїздки до Львова і по Західній Україні.

Відновлення пасажирського руху почалося з 1 червня, коли були запущені окремі далекі і приміські поїзди - 42 пасажирських поїзди, в тому числі "Інтерсіті", переважно в південному і східному напрямках від Києва, зокрема поїзда з Одеси до Києва, Дніпра і Харкова. З 4 червня запущені деякі поїзди в західному напрямку. З 19-20 червня запущений потяг Київ-Одеса-Ізмаїл. З початку липня запущені поїзди в бік приморських курортів.

Склади проходять дезінфекцію після кожного рейсу. Персонал і пасажири зобов'язані дотримуватися маскового режиму. Квитки продаються в касах великих вокзалів і станцій, а також через Інтернет.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь