Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Коли приберуть танкер Delfi: міністр назвав новий термін

Підняти й прибрати затонулий на одеському пляжі "Дельфін" танкер Delfi планують до Дня Незалежності України.

Про це на брифінгу в Харкові заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, виконавці робіт повинні "протягом двох тижнів, до Дня Незалежності, підняти краном і відігнати, нарешті, це судно, яке стало тимчасовим символом на одеському пляжі".

Нагадаємо, підіймати танкер Delfi, який затонув біля одеського пляжу "Дельфін", буде приватна компанія "Крашіп" (Одеса, спеціалізується на буксирах), а оплатить роботи компанія "Бруклін Київ", яка є операторів одного з терміналів в морпорту Одеси.

До речі, одеські екологічні активісти заявили, що танкер потрібно саме відбуксирувати, а не різати на місці катастрофи.

Нагадаємо, що Адміністрація морських портів і Одеська обласна адміністрація розглядають розпил «Delfi» як один із найімовірніших варіантів розв'язання проблеми. Тендер буде проходити за прискореною процедурою. Причому, недавно турецька компанія запропонувала АМПУ свої послуги по розпилу судна з уже розписаним планом дій.

Нагадаємо, чергова спроба підняти затонулий танкер завершилася невдачею. Ситуацію визнали надзвичайною, але на місцевому рівні.

Раніше мер Одеси Геннадій Труханов заявляв, що танкер під час аварії пошкодив хвилеріз і мерія готує відповідні позови до судновласника.

Нагадаємо, під час недавнього візиту в Одесу президента України Володимира Зеленського був назвав новий термін, в який танкер повинні прибрати з пляжу - максимум 20 липня.

Раніше суднопідіймальна компанія розповіла про труднощі в піднятті танкера з дна пляжу "Дельфін".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь